Onze werkwijze

 

Hoe gaan wij te werk?

Natuurlijk vinden wij het leuk dat u enthousiast bent geworden na het zien van onze website en  graag in aanmerking zou willen komen voor een kitten.

Gezondheid en een lief karakter staan bij onze katten voorop!
Als u interesse heeft in een kitten kunt u via de mail of telefonisch contact met mij opnemen.
Na een persoonlijk kennismakingsgesprek  waarin gekeken wordt of het van beide kanten 'klikt' worden pas verdere afspraken gemaakt.

Alle kitten's geboren in onze cattery zijn bij het verlaten van het nest in het bezit van een mooie stamboom van de BCF en komen uit HCM(erfelijke hartziekte), PKD(erfelijke nierziekte), FIV(kattenaids) en FELV(virale kattenleukemie) geteste ouders.

Onze kitten’s zijn een deel van ons gezin. We vinden het dan ook belangrijk en prettig als u ons kunt vertellen in welke omstandigheden het kitten terecht gaat komen. Wat is uw gezin’s samenstelling, zijn er wellicht nog andere katten in huis of evt honden dit zou wel fijn zijn aangezien een britje een sosiaale kat is.

Onze kitten's blijven 13 weken bij hun moeder. Langer voor bijvoorbeeld een door u geplande vakantie is nooit een probleem maar geen enkel kitten zal onze cattery voor de 13 weken verlaten. Deze weken hebben zij hard nodig om alle vaardigheden van hun moeder te leren voor hun latere leven. Tevens krijgen ze op 9 en 12 weken een inenting die ervoor zorgt dat uw kitten beschermd is.
Ook word het kitten 2x ontwormd.
Uiteraard mag u gedurende de 13 weken voor uw kitten gaat verhuizen hem of haar een aantal keer bezoeken. Wij willen u wel vragen het liefst niet meerdere cattery’s op een dag te bezoeken in verband met het overdragen van eventuele parasieten of ziektes. De kitten's zijn uiteraard nog niet of volledig ingeent en zijn dus nog erg kwetsbaar. Mocht u meerdere mensen mee willen nemen op kitten bezoek dan vinden we het fijn als u dit met ons overlegd.
Omdat we iedere kat het buitenleven gunnen zijn we natuurlijk super blij met een afgeschermde tuin, een mooie katten ren of eventueel een tuigje waarmee de kat verantwoord en veilig naar buiten kan. Dit is niet zielig, als een kat het straat leven niet gewend is zal hij het ook niet missen. Mocht de kat toch bewust naar buiten worden gelaten zonder beschermde tuin, tuigje of ren zal dit consequenties hebben voor wat betreft garantie en contract voorwaarden.
In u en ons belang laat de kat niet vrij  buiten lopen.
Ik zou het heel fijn vinden als u af en toe eens wat laat horen en een fotootje stuurt en verteld hoe het met het kitten gaat.
Op onze website komen ook foto's van 'uitgevlogen' kitten's te staan.
Dit zal  op de pagina "naar hun nieuwe huisje" zijn.

De keuze is gemaakt

We hebben contact gehad middels mail of telefoon en de klik is er van beide kanten dan bent U uitgenodigd om ons nestje te bezoeken. Mogelijk heeft u al een keus gemaakt voor 1 of twee kitten's of een bepaald kleur kitten.

Bij de kitten pagina  staat ons koopcontract ,leest u deze nog even goed door.

U bent van harte welkom als de kittens 5 weken oud zijn. Dan mag u de keuze maken het kitten(s) waarvoor u bent gekomen definitief te reserveren. Wij vragen u  aanbetaling te doen van 200,- euro. Dit vragen wij omdat de kosten van de inentingen, chip en voeding een behoorlijke besteding zijn, en het voor ons erg prettig is, hier alvast een tegemoetkoming voor te hebben. Daarnaast is het voor ons prettig te weten dat u serieus geïnteresseerd bent en een definitieve keuze heeft gemaakt. U krijgt een ondertekend bewijs van uw aanbetaling.

Mocht u om de een of andere reden uw reservering wensen te annuleren doe dit dan alstublieft graag voordat het kitten 12 weken is.(liever eerder vanwege het zoeken naar een nieuw huisje voor het kitten)

dan krijgt u uw aanbetaling 100 procent teruggestort op een door u opgegeven bank rekening. Hebben wij het kitten langer dan de normale 13 weken voor u gereserveerd gehouden en zegt u dan de reservering af zonder normale, geldige reden bent u helaas wel uw aanbetaling kwijt.

Wij willen namelijk graag dat onze kitten's 100 procent gewenst zijn en niet alleen wegens de aanbetaling worden afgehaald en vervolgens worden doorverkocht.

 

Wanneer en hoe moet ik betalen?

Zoals eerder beschreven, vinden wij het prettig als u uw aanbetaling contant doet bij het eerste bezoek. Mocht u hiertegen bezwaar hebben, dan kunt u binnen een week na uw eerste bezoek de aanbetaling naar ons overboeken. Wij willen u echter meegeven dat, indien de aanbetaling niet binnen een week voldaan is, uw reservering helaas door ons zal worden geannuleerd.

De restantbetaling van 775,- euro, mag u contant betalen bij ieder bezoek, dan wel op de dag dat u uw kitten komt ophalen. Wilt u liever overboeken, dan verzoeken wij u te zorgen voor betaling voordat het kitten 12 weken oud is. Mocht u voor twee kittens kiezen dan gaat er 100,- euro van het totale bedrag af. Indien het bedrag niet voldaan is, en u niet contant wenst te betalen, dan mag u uw kitten met 13 weken nog niet ophalen. U ontvangt voor uw betaling op welke wijze dan ook, een ondertekend betalingsbewijs. alle documenten van reservering tot aanschaf gaan bij ons in de cattery in tweevoud. Dit houdt in dat van zowel aanbetaling als verkoopcontract zowel u als koper als wij als verkoper een kopie in bezit hebben.
Deze regeling van betaling is helaas nodig omdat ik in het verleden te goed van vertrouwen ben geweest.

 

Als onze kitten's verhuizen zijn ze:
2x ingeënt met 9 en 12 weken
gechipt
In het bezit van een stamboom van de BCF
In het bezit van een Europees dierenpaspoort
In het bezit van een eigendomsbewijs.
Meerdere malen ontwormd  en ontvlooid (preventief)
Ten minste tweemaal gezien door onze dierenarts en gezond verklaard.

Waar moet u zijn?
In Hekelingen dat hoort bij Spijkenisse.

Rij richting veerpont Nieuw-beijerland naar hekelingen ,u gaat dan links af de Schuddebeursdijk op (ook wel op de navigatie met Aaldijk aangegeven)

Het is dan het tweede huis aan u linkerkant nummer 13.

Mocht u door welke omstandigheid dan ook onze afspraak

niet na kunnen komen wilt u ons hiervan dan tijdig bericht geven?

 

Nog wel willen wij u graag bewust laten worden van een aantal zaken.

Kitten's zijn maar kort klein en u dient zich te realiseren dat u een huisgenootje aanschaft waar u voor zijn of haar verdere leven verantwoordelijk voor zult zijn. Dieren zijn geen wegwerpartikelen en kosten geld in de vorm van voeding, zorg en medische kosten. Het is goed u hiervan bewust te zijn.

Hou er altijd rekening mee dat ook dieren ziek kunnen worden en dat de kosten van een dierenarts soms hard op kunnen lopen. U kunt kiezen voor een dieren verzekering. Een andere optie is om iedere maand iets opzij te zetten. Zo hoeft u geen premie te betalen maar heeft u wel altijd iets achter de hand bij onvoorziene kosten.
Zorg dat u weet welke kat het beste bij u past door verschillende ras beschrijvingen te lezen.
Aan de aanschaf van een kitten hangt een behoorlijk prijskaartje waar mensen die zich er nog niet in hebben verdiept best van kunnen schrikken. Dit prijskaartje is niet bedoeld om er rijk van te worden. Met het geld zorgen wij voor onze dieren ,dat ze zo gezond mogelijk zijn, goed eten, voldoende aandacht krijgen, getest zijn op erfelijke aandoeningen en dat ze vrij zijn van parasieten al met al dus , alle zorg krijgen die ze nodig hebben. Dit alles om ervoor te zorgen dat u zo lang mogelijk van uw nieuwe huisgenootje kunt genieten.
Denk er dus heel serieus over na als u een kat,of welk dier dan ook aanschaft.

Heeft u nog vragen stel ze dan gerust via mail ,telefoon of stuur een app.